Blog 1 -
 Ict Beveiliging  thumbnail

Ict Beveiliging

Published Sep 05, 22
10 min read

Severens BeveiligingHet wordt aangeraden om niet alleen de benedenverdieping, maar ook de 1e, 2e en volgende verdieping met aangrenzende werkruimtes te beveiligen met bewegingsmelders. Er is in het verleden vaak ingebroken op plaatsen binnen het bedrijf waar geen melders hingen. Om te voorkomen dat er toch wordt ingebroken dient elke verdieping inclusief het gangenstelsel van bewegingsmelders te worden voorzien.

Deze maatregel spreekt voor zich. Geef inbrekers geen kans om de kluissleutel(s) in het bedrijf terug te vinden gedurende de vakantieperiode en in periodes waarin het bedrijf voor langere tijd is gesloten. Inbrekers zijn vaak genoeg op zoek gegaan naar een kluissleutel in een bedrijf en konden deze gemakkelijk terugvinden waardoor de kluis braakvrij voor hen open stond.

Magneetcontacten van deuren en ramen moeten sabotage veilig zijn. Bepaalde magneetcontacten voor de inbraakpreventie kunnen gesaboteerd worden. Zorg er dus voor dat de juiste magneetcontacten worden aangelegd waardoor sabotage onmogelijk is. Informeer bij de vakhandel voor het plaatsen van sabotage vrije magneetcontacten. Lichtkoepels dienen van polycarbonaat te zijn. Er bestaan lichtkoepels in de handel die van polycarbonaat vervaardigd zijn.

Ook de bevestiging van de lichtkoepels dient te geschieden met inbraakwerend materiaal zodat deze niet kunnen worden opengebroken. Zonnepanelen dienen voorzien te zijn van anti-inbraakbeveiliging. Er is een trend in mei 2009 waargenomen waarbij het inbrekersgilde meer op jacht gaat naar zonnepanelen. Het is daarom verstandig om bij de plaatsing van zonnepanelen op het dak van het bedrijf deze te beveiligen tegen braak.

Informeer bij de vakhandel over deze anti-diefstalbeveiliging. Pas altijd meerlagen beveiliging toe. Een voorbeeld: als men een container gebruikt om gereedschappen op te bergen, hang er dan niet alleen een zwaar beveiligd buitenslot op, maar zorg er ook voor dat als men dit slot onverhoopt zou doorbreken een akoestisch alarm (sirene) met buitenverlichting aangaat.Dit principe kan men ook toepassen in gewone bedrijfspanden. Zorg dus altijd voor een combinatie van hang- en sluitwerk in samenwerking met elektronische (inbraak)signalering. Er bestaan camera’s die beveiligd zijn tegen sabotage. Vooral voor bedrijven die een hoge graad van beveiliging willen toepassen kan men gebruik maken van niet te saboteren beveiligingscamera’s.

Beveiliging Coordinator Opleiding

Dieven zijn dan vooral op zoek naar duur en professioneel gereedschap. Preventie tip: laat de kostbare gereedschappen nooit onbeheerd achter op een verlaten bouwplaats in de vakantieperiode, maar haal ze daar weg en breng ze onder bij een vestiging van het bedrijf zelf. Zorg voor zeer goed en zwaar uitgevoerd hang en sluitwerk.

inderdaad mogen worden afgevoerd voor reparatie en dergelijke. Is een dergelijke afvoer niet te verklaren via terugkoppeling in het bedrijf, dan geen toestemming geven om deze spullen te laten verwijderen. De inbraakbeveiliging moet niet alleen maar bestaan uit hekwerken en goede sloten. Het is van groot belang om ook elektronische signalering voor inbraakdetectie te installeren.

Ga niet zelf deze elektronica installeren, maar laat dit doen door een gecertificeerd bedrijf. Zij kunnen goed advies geven welk systeem het beste is voor uw bedrijf (w&r beveiliging). Zie ook de lijst van erkende bedrijven op: www. kiwafss.nl/Indien u een particuliere beveiligingsbedrijf wilt inschakelen, ga dan altijd alleen in zee met een erkend Nederlands beveiligingsbedrijf.

Hierdoor weet u zeker dat u niet met een criminele organisatie in zee gaat en dat alle leden van de organisatie geen strafblad hebben en gediplomeerd zijn. De beveiligingsbedrijven dienen BORG-gecertificeerd te zijn. Dit geldt ook voor z. g. PAC’s (Particuliere Alarm Centrales). Vermijd buitenlandse beveiligingsorganisaties, ook al zijn ze goedkoper.

Zij leveren geen beveiligers, maar toezichthouders. Deze toezichthouders zijn veelal niet gescreend door de politie en het staat niet vast of zij een strafblad hebben. Grote roldeuren die toegang geven aan het bedrijf, kunnen het best extra beveiligd worden met een recent en deugdelijk slot. Wordt er toch ingebroken, dan kunnen elektrische roldeuren niet worden geopend, ook niet als inbrekers in staat blijken te zijn om de stroom in te schakelen.

De contactsleuteltjes van alle bedrijfsauto’s – die in het bedrijf gestald worden – dienen na afloop van de werkdag te worden verwijderd uit de auto’s (w&r beveiliging). De sleutels dienen in een metalen sleutelkluis te worden opgeborgen zodat niet iedereen er bij kan komen. Sleutelkluizen zijn vele malen beter bestand tegen braak dan de gewone standaard metalen sleutelkastjes die in de bouwmarkt te verkrijgen zijn.

Bijbaan Beveiliging

Wanneer onverhoopt uw dure bedrijfswagens toch worden gestolen, zijn deze in een mum van tijd weer terug te vinden via een Track-and-Trace systeem. Het systeem moet in deze bedrijfswagens ingebouwd worden - w&r beveiliging. Voor meer informatie over dit systeem ga naar de volgende website, alwaar meer beveiligingsmiddelen aan te schaffen zijn: www.

Deze stikkers geven aan dat het pand beveiligd wordt door een alarm of particulier beveiligingsbedrijf. Deze stikkers/borden dienen duidelijk zichtbaar te zijn vanaf de straatkant. Op de stikker moet een telefoonnummer zichtbaar te zijn van de Particuliere Alarmcentrale (zonne energie camera's). Dit telefoonnummer is handig om bij onraad de Alarmcentrale te bellen voor assistentie.

Camerabeveiliging gecombineerd met halogeenlampen, kunnen een belangrijke bijdrage geven om uw bedrijventerrein te beveiligen tegen inbrekers. Let wel op, dat verborgen camerabewaking in Nederland wettelijk verboden is. w&r beveiliging. Elk bedrijf dient van te voren (via borden) te waarschuwen dat iemand via de camera wordt opgenomen, zeker als de camera niet te zien is.Sluit de videorecorder van uw camerasysteem goed af in een ruimte waar niemand verder bij kan (dus ook het personeel niet). Inbrekers blijken in toenemende mate op zoek te gaan “naar de band” om deze na afloop van de kraak te verwijderen. Soms wordt de gehele videorecorder meegenomen. De videorecorder het liefst onderbrengen in een deel van het gebouw, waar men de recorder niet verwacht.

Alleen de beheerder(s) mogen de sleutel van deze deur/ruimte bezitten en alleen zij mogen gemachtigd zijn om de videobanden en de recorder te bedienen en de banden af te geven aan de politie (w&r beveiliging). Dit om manipulatie van de banden en beeldmateriaal te voorkomen - Auto camera's. Uw bedrijf dient een goed hekwerk te bezitten dat niet gemakkelijk met een betonschaar kan worden opengeknipt.

Verwijder tevens alle losse “sierstenen” (zoals keien) in de nabijheid van uw bedrijf. Deze zaken worden door inbrekers veelvuldig gebruikt om de ramen mee in te gooien en binnen te komen. Slagvaste beglazing voor bedrijven is daarom zeker aan te bevelen. Er bestaan folies in de handel om het vensterglas robuuster te maken tegen glasbreuk.

Johan Derksen Beveiliging

Deze hekwerken worden vaker toegepast. Houd wel rekening mee dat het om juridische redenen verstandig is om borden te plaatsen met de tekst erop dat er sprake is van schrikdraad of dat het hekwerk onder stroom staat. In de grensregio is het verstandig dit in vier talen mede te delen (in het Engels, Frans, Duits en Nederlands).

Klik hier voor de foto. Takel uw kostbare gereedschappen bij voorkeur op met een kraan op de bouwplaats (w&r beveiliging). Wie kostbare spullen beter op een bouwplaats wil beveiligen, kan deze opbergen in een kist of container om vervolgens deze op te takelen met een kraan en in de lucht te laten hangen.

Bedrijfsterreinen in de bouw dienen goed verlicht te zijn. Het grote voordeel is dat eventuele personen direct in de avonduren op het bouwterrein zijn te zien. Sommige bouwterreinen zijn tegenwoordig uitgerust met een hekwerk met schrikdraad en met permanente verlichting door Halogeenlampen. Vervang eventuele dakplaten van het dak van uw bedrijf.

Het zal niet voor de eerste keer zijn dat inbrekers via het dak naar binnen komen. Zorg er ook voor dat lichtkoepels en ventilatoren inbraak bestendig zijn. Ook hier is op het gebied van inbraakpreventie veel te leveren. Een recente inbraakmethode gebeurt via een- door de inbrekers geplaatste zender in uw bedrijf.Het is daarom van het grootste belang dat bedrijven ook hun dakbeplating en afdekking goed op orde hebben. Zorg er voor dat uw bedrijfsalarm voor inbraak en brand wordt door gemeld naar een particuliere alarmcentrale van een erkent Nederlands beveiligingsbedrijf. Uw alarmcentrale dient geplaatst te worden door een BORG-gecertificeerde monteur (w&r beveiliging).

kiwafss.nl) Via deze website van de NCP kunt u ook controleren of een bedrijf (en monteurs) inderdaad erkend zijn. Alleen als een erkend bedrijf uw alarminstallatie heeft aangelegd, kunt u schade verhalen bij uw verzekeringsmaatschappij. Controleer dus vooraf of een bedrijf de NCP erkenning heeft! Zorg ervoor dat uw alarminstallatie goed wordt onderhouden.

De Jonge Beveiliging

Anders is de werking van uw dure installatie niet gegarandeerd. Er moet immers vaststaan dat de installatie goed werkt en goed door meldt. Zonder goede doormelding is de schade aan uw bedrijf (na inbraak of brand) ernstiger. Inbraakbeveiliging werkt het beste, indien al aan de buitenzijde (hekwerk) de poging tot inbraak wordt gedetecteerd.

Inbraak Beveiliging & Preventie van Waardevolle spullen, zoals computers, beeldschermen, Laptops e. d. moeten extra worden beveiligd - w&r beveiliging. Door een ketting of stalen kabel vast te maken tussen Laptop en een vast voorwerp (zoals een radiator) is het snel weggrissen van een laptop niet mogelijk. Laptops hebben daarvoor een kabelslot opening aan de linker/rechter zijkant of achterkant.

Ook hier zijn gespecialiseerde bedrijven actief in de verkoop van deze goederen. Wanneer er veel waardevolle spullen in uw bedrijf achter gelaten moeten worden, stop deze dan in een ruimte en sluit de binnendeur van de ruimte goed af. Verder kunnen alle binnendeuren van de ruimten worden afgesloten na de werkdag, waardoor er inbraakcompartimentering ontstaat.

Om de toegang voor de brandweer goed te regelen, kan men een z (w&r beveiliging). g. sleutelkoker in de muur laten installeren. Deze koker bevat een sleutel van de deuren die op slot zitten. Alleen de brandweer heeft dan uit- en inwendige toegang tot uw bedrijfspand. Informeer bij de vakhandel en de plaatselijke brandweer over deze sleutelkokers Bosjes/boompjes in de buurt van uw bedrijf, worden vaak gebruikt door inbrekers om zich te verschuilen tijdens de braakperiode.

Dit geldt overigens ook voor woningen. Kluizen. Mocht u waardevolle documenten/papieren willen opbergen in een kluis, zorg er dan voor dat dit wordt opgeborgen in een kluis van een bank (bankkluisjes zijn te huur). Het grote voordeel is dat een kluis van een bank uitmuntend beveiligd is en niet zomaar opengebroken kan worden.

Er komt erg veel bij kijken om een goede kluis aan te schaffen. Bovendien weten inbrekers bij (vooral) kleine kluizen de hele kluis eruit te slopen met een paar simpele breek werktuigen. Mocht men toch overgaan tot het aanschaffen van een kluis, schaf dan altijd een nieuwe aan van een gerenommeerd merk (zoals Lips bijvoorbeeld).

Tweetraps Beveiliging

Dit laatste is ook erg belangrijk voor uw verzekering. De verzekering keert alleen uit, indien de kluis op de aanwijzingen van de verzekeringsmaatschappij is verankerd. Doe dat verankeren zeker niet zelf (w&r beveiliging). Wie meer informatie wil hebben welke kluis en in welke gevallen deze ook verzekerd kan worden, dient bij een verzekeringsmaatschappij te informeren.

Hoe een kluis NIET verankerd moet worden ziet men op deze foto. Ze zijn vaak van slechte kwaliteit en zijn makkelijk te open te breken. Vermijd kluizen die af te sluiten zijn met een sleutel. Niet alleen is de kluis via het sleutelgat makkelijk aan te vallen, ook kan door slordigheid de sleutels van de kluis ergens in het bedrijf rondslingeren - w&r beveiliging.

Er bestaan kluizen die speciaal ontworpen zijn om de dagopbrengst van bedrijven in te werpen via een inwerp systeem. Het grote voordeel is dat men geen sleutels of combinatieslot nodig heeft om de dagopbrengst veilig op te bergen. Informeer verder bij een gerenommeerde kluisfabrikant. Gebruik geen brand beveiligde kluis als een inbraak werende kluis of andersom.

Deze zijn niet inbraak bestendig genoeg (ook niet de dure modellen) en kunnen zelfs zonder braakwerktuigen worden geopend. Elektronische detectoren voor inbraakdetectie dienen van een zodanige kwaliteit te zijn, dat manipulatie van de detectoren moeilijk uitvoerbaar is. De beste detectoren zijn z. g. dual detectoren waarin passief infrarood en radar zijn ondergebracht.

Zorg er verder voor dat de detectoren niet makkelijk bereikbaar zijn en niet via de achterkant aangevallen kunnen worden. Informeer verder bij uw leverancier voor detectieapparatuur en hoe bedrading en scanners beveiligd kunnen worden tegen sabotage en manipulatie (anti-mask). Een goed voorbeeld van zeer professionele detectoren zijn detectoren die zelfs niet door magneten zijn te saboteren - w&r beveiliging.

Latest Posts

Kinesist Blanden

Published Jun 21, 24
6 min read

Dokkeaw Thaise Massage

Published Jun 19, 24
8 min read

Thaise Erotische Massage

Published Jun 19, 24
2 min read