Blog 1 -

Personal Trainer Pamplona

Published Sep 13, 22
10 min read

Personal Trainer Wommelgem

Gezond eten en sporten (bewegen) zijn bij mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sporten houdt je lichamelijk én geestelijk fit en gezond (personal trainer liability insurance). Ik heb altijd van sporten gehouden. Vroeger deed ik altijd mee met de avond- en zwemvierdaagse op school en beoefende altijd een sport. Vanaf mijn 10e wist ik al dat ik voetballen het allerleukste vond.

Tot zover mijn sportverleden. Laat ik beginnen met dat ik geen sportdeskundige ben, maar ik weet/voel wel waar ik mij goed bij voel wanneer het om sporten gaat. Benieuwd waarom ik sporten zo belangrijk vind, welke sporten ik doe en hoe vaak om fit te blijven? Niet alleen gezonde voeding is belangrijk voor een goede gezondheid.

Ritme hoort hier trouwens ook bij. Gezond eten betekent voor mij puur (onbewerkt) eten, bewust eten en zoveel mogelijk plantaardig. Daarnaast is het belangrijk om je lichaam elke dag voldoende rust en ontspanning te geven. Door voldoende te slapen en dingen te doen waar je rustig van wordt, zoals een boek lezen of een stuk wandelen.

Ik moet elke dag naar buiten om een stuk te fietsen, te wandelen of een rondje hard te lopen. Dit móet trouwens niet van mezelf in de zin dat ik streng voor mezelf ben, maar ik kan gewoon niet een dag binnen zitten zonder te bewegen. personal trainer liability insurance. Ik voel mij dan al snel lusteloos en zit mezelf echt enorm in de weg.

Ik voel aan mijn lichaam wanneer het behoefte heeft aan beweging én ik weet hoeveel goeds sporten mij doet. Natuurlijk heb ik ook wel eens geen zin, maar dan helpt het juist om er niet over na te denken en gewoon te gaan. Klinkt makkelijk, maar zo werkt het voor mij echt.

Personal Trainer Mobile AlEven geen telefoon of laptops, maar gewoon even lekker bewegen! (Ik verbaas mij er trouwens over hoeveel mensen in de sportschool zitten met hun telefoon in hun hand?!) Sporten geeft mij energie, zorgt ervoor dat ik mij beter kan concentreren en dat mijn spieren soepel blijven, dat ik beter slaap en dat ik mij gewoon goed en fit voel (personal trainer liability insurance).

Voor mensen die vaak darmklachten hebben, zoals een opgezette buik of slechte spijsvertering, kan sporten heel goed helpen. Het houdt je darmen actief. Juist wanneer ik het druk heb, stress, spierpijn, slecht slaap, moe ben of lusteloos voel, ga ik sporten. Achteraf geef dit zo een heerlijk en gelukkig gevoel - personal trainer liability insurance.

Deze stofjes zorgen voor een blij en gelukkig gevoel - personal trainer liability insurance. Denk gewoon aan alle voordelen die sporten je geeft, waarom zou je dan niet gaan sporten? Het afwisselen van conditie- en krachttraining vind ik belangrijk. Beiden vind ik leuk en geven andere resultaten. Het beste resultaat én geluksgevoel krijg je denk ik door deze twee trainingen af te wisselen.

Niet nadenken en lekker een stuk rennen of fietsen in de frisse buitenlucht (personal trainer liability insurance). Dagelijkse conditietraining doe ik in de vorm van fietsen, wandelen, een stukje hardlopen, baantjes zwemmen en de trap nemen. Dit ligt vooral aan het weer en waar ik op dat moment zin in heb. Krachttraining zorgt ervoor dat ik meer spiermassa opbouw, waardoor mijn lichaam sterker wordt en blijft, wat ik belangrijk vind.

Je lichaam krijgt meer vorm en je ziet er gewoon een stuk gezonder uit. Sporten doe ik het liefst in de ochtend of in de namiddag. Sporten in de ochtend zorgt ervoor dat ik meteen wakker ben en de hele dag energie heb en mij goed kan concentreren. Sporten in de namiddag vind ik heerlijk op dagen dat ik de hele dag binnen achter de laptop gezeten heb. personal trainer liability insurance.

Intakegesprek Personal Trainer

Naast dagelijkse conditietraining ga ik ongeveer 3 keer per week een uurtje naar de sportschool (15 minuten cardio en 45 minuten kracht) - Sportpraktijk Mechelen. Soms is dat 2 keer per weer en soms is dat 4 keer per week, maar net wat uitkomt en waar mijn lichaam behoefte aan heeft. Ik geloof namelijk niet in strenge regels, want dit zorgt er juist voor dat het sporten iets negatiefs krijgt.

Of je nou sport in de spotschool, buiten een rondje rent, baantjes zwemt, de fiets pakt, de trap in plaats van de lift, een wandeling maakt tijden de lunch en na het avondeten, het maakt niet uit, zorg dat je elke dag beweegt. Juist de dagelijkse beweging zorgt ervoor dat jij je fit en energiek voelt en blijft voelen.

Fitness is goed voor je, maar wat gebeurt er met het lichaam zodra je begint? In dit artikel gaan we dieper in op wat fitness is, de voordelen voor het lichaam, oefeningen die je kunt doen en hoe je als beginner een goede start maakt. Onder fitness verstaan we alle activiteiten die ervoor zorgen dat je in een betere algehele shape komt.

Fitness is er meestal op gericht de belastbaarheid van het lichaam te vergroten (personal trainer liability insurance). Fitness activiteiten zorgen ervoor dat het lichaam in balans komt en het pakt de meest voorkomende doelstellingen, zoals afvallen, van de meeste mensen vanzelf aan. Door meer spiermassa op te bouwen ga je bijvoorbeeld als meer calorieën verbranden in rustmodus.

Welke doelstellingen zijn er met fitness? De populairste zetten we hieronder op een rijtje: Conditie verbeteren Afvallen en vetmassa verliezen (explosieve) Kracht opbouwen Spiermassa kweken Snelheid en coördinatie verbeteren Betere balans ontwikkelen Sociale contacten opbouwen en onderhouden Met krachttraining werk je zoals gezegd aan je kracht en spieren. Hiervoor doe je oefeningen die je spieren verstevigen (Persoonlijke begeleiding Mechelen).

Personal Trainer Destelbergen

Je maakt korte en explosieve bewegingen waarbij je ook fitnessapparaten kunt gebruiken. Thuis kan je ook prima aan krachttraining doen met oefeningen zoals push-ups, squats en crunches. Cardiotraining is gericht op het verbeteren van je conditie. Je werkt aan je lenigheid, coördinatie en snelheid. De crosstrainer, roeimachine en de spinningfiets zijn voorbeelden van apparaten die geschikt zijn voor cardiotraining.

Een activiteit valt onder cardio als je er calorieën mee verbrandt en wanneer je je hartslag verhoogd ten opzichte van een rustmoment - personal trainer liability insurance. Fitness kent veel voordelen. Allereerst voel je je fitter, je hebt meer energie, zelfvertrouwen en minder stress. Als je actief traint heb je daarnaast ook minder kans op fysieke klachten omdat je romp verstevigt.

Ook let je meer op je lichaam wanneer je actief beweegt - personal trainer liability insurance. Kortom, redenen genoeg om fitness aan de slag te gaan. Beweging zorgt ervoor dat de spieren samentrekken. Spieren hebben brandstof nodig om te kunnen samentrekken. Waar komt deze brandstof vandaag? Voornamelijk uit voeding, zoals eiwitten, vetten en koolhydraten. Zuurstof is nodig om brandstof om te zetten in energie voor je spieren.Je hart pompt aansluitend het bloed door je lichaam naar je spieren. Hoe meer je beweegt, hoe meer zuurstof je spieren nodig hebben en hoe sneller je hart gaat kloppen om voldoende zuurstofrijk bloed naar de spieren te pompen. In het proces om brandstof om te zetten naar energie die wordt gebruikt door je spieren, ontstaat er warmte.

Zweten zorgt ervoor dat je de warmte kwijtraakt tijdens het sporten, zodat je niet oververhit raakt. Ga je meer bewegen en/of zwaarder trainen? Dan is het lichaam genoodzaakt om zich aan te passen. Zodra de inspanning zwaarder wordt, moeten de spieren harder werken. De spieren, maar ook het hart wordt sterker.

Personal Trainer Clothing

De voordelen en doelstelling met betrekking tot fitness weet je nu, maar daar horen nog belangrijke (individuele) redenen bij om te starten met fitness. Wat maakt het nu zo belangrijk om die sportschool in te duiken, die hardloop schoenen aan te trekken of mee te doen aan een groepstraining? 3 redenen om te gaan fitnessen behandelen we hieronder.

Fitness is namelijk goed voor je algemene gezondheid. Zo zorgt het voor een sterker hart, een betere bloedcirculatie, sterkere botten en een gezondere huid. Een ander groot voordeel is dat door regelmatig sporten, je nachtrust verbetert. Naast je fysieke gesteldheid, biedt het uitoefenen van fitness ook voordelen voor je mentale gezondheid.

Volledig je aandacht bij de oefening die je doet zorgt ervoor dat je even de activiteiten in het dagelijks leven vergeet. Hierdoor maakt je lichaam dopamine aan tijdens het sporten. Dit is een stof die hoort bij het beloningssysteem van de hersenen. Het zorgt ervoor dat we ons goed en tevreden voelen.

Dit zorgt ervoor dat je creatiever wordt en makkelijker oplossingen bedenkt. fysieke inspanning traint de hersenen om flexibeler te worden in het zoeken van oplossingen, maar dat werkt alleen als je lichaam eraan gewend is actief te zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat fitness een bijdrage levert aan een positief gevoel van trots en eigenwaarde.Toch is meer zelfvertrouwen en het vergroten van de eigenwaarde minstens zo belangrijk. Het is namelijk een feit dat je meer zelfvertrouwen krijgt als je er goed uitziet en je goed voelt over je uiterlijk. Sterker, fitter, leniger of breder worden. Allemaal zaken die jou een goed gevoel kunnen geven en die het zelfvertrouwen zullen stimuleren.

Mulher De Personal Trainer

Actieve sporters die toch in een depressie belanden, herstellen hier over het algemeen sneller van. Bovendien zorgt sporten in de juiste omgeving voor meer plezier en ontspanning. Zorg er wel voor dat je de juiste sportschool, trainingsmethode of sport partner kiest, want dit is van grote invloed op de mate waarin je plezier beleeft tijdens het fitnessen.

Zodra je hebt besloten om met fitness te starten, begin dan in een voor jouw vertrouwde omgeving. Thuis kan je al genoeg oefeningen doen, zoals push-ups of buikspieroefeningen. Op die manier raakt het lichaam al bekend met fysieke inspanning en wordt de drempel straks naar de sportschool alleen maar lager - personal trainer liability insurance.

Schaf bijvoorbeeld eerst wat klein materiaal aan zoals een paar dumbbells, kettlebell, halterstang en wat weerstandsbanden. Op die manier kom je er ook achter wat voor jou goed werkt. Mocht je toch liever direct in de sportschool beginnen (bijvoorbeeld samen met een trainingspartner) laat je dan door een personal trainer of fitnessinstructeur informeren naar de mogelijkheden binnen de sportschool.

Beginners met krachttraining starten vaak op fitnessapparaten, omdat die meer ondersteuning bieden voor de spiergroep waardoor de kans op blessures klein(er) is - personal trainer liability insurance. Heb je al wat meer ervaring dan kan je de losse gewichten er bij pakken. Voor je aan de slag gaat met jouw fitnesstraining is het belangrijk om de spieren op te warmen.Het hard moet harder werken om bloed rond te pompen en om de spieren te activeren (personal trainer liability insurance). Hoe doe je een goede warming-up? Voor een groepsles zorgt de instructeur meestal voor een korte warming-up, maar als je individueel traint is het belangrijk dat je hier zelf voor zorgt. Doe je een warming-up voor een cardio sessie? Begin dan op een rustiger tempo dan voor de daadwerkelijke training.

Boxing Personal Trainer Near Me

Voor krachttraining kan je ook kiezen voor een cardio apparaat zoals een loopband of cross-trainer. Met 10 minuten op gematigd tempo zorg je er dan voor dat je de spieren opwarmt. Ook kun je ervoor kiezen om veel herhalingen te doen met een licht gewicht. Stel je gaat bankdrukken, dan kan je opwarmen met alleen de stang.

Mocht je geen apparatuur ter beschikking hebben, dan kan je ook een aantal oefening met het eigen lichaamsgewicht doen, zoals air squats of jumping jacks. Stel een trainingsschema op of laat deze maken door een fitness instructeur. Wanneer je een schema hebt voor 2, 3 of 4 dagen per week met verschillende oefeningen, dan weet je ook precies wat je moet doen.

Bovendien kan je de gewichten noteren vanaf het begin tot en met de gewichten die je nu wegdrukt, dus resultaat is zo goed meetbaar. Ook train je op deze manier spiergroepen echt om sterker te worden. Wanneer je elke training iets anders gaat doen, dan heb je minder snel resultaat omdat er anders te veel rust tussen de trainingen per spiergroep zit.

Naast doelbewust trainen is het belangrijk dat je niet te hard van stapel loopt. Zie het als auto rijden: wanneer je van zijn 1 gelijk doorschakelt naar zijn 5, dan zal de motor hier niet blij mee zijn. Bouw daarom rustig op. Ga niet gelijk iedere dag aan kracht- of cardio training doen, maar begin met kleine stapjes bijvoorbeeld 2 keer per week en bouw langzaam op.

Navigation

Home

Latest Posts

Zigbee Alarmsysteem

Published May 28, 23
9 min read