Blog 1 -
 Schildklier Medicijn Bijwerkingen  thumbnail

Schildklier Medicijn Bijwerkingen

Published Sep 17, 23
10 min read

Meralgia Paresthetica En SchildklierDeze kan je het beste adviseren of een aanpassing in je dosis of een verandering in je medicatie nodig is. Heel veel succes! Groetjes, Marensa I., 14-09-2014Op een tijd van 2 jaar ben ik tussen 15 en 20 kilo bijgekomen, ik eet of doe niet anders dan vroeger. Verder heb ik rugklachten en pijn in mijn knieën� Ook krijg ik af en toe hartkloppingen met een raar gevoel in de maag.

Ook moeheid, lusteloosheid, concentratieproblemen e. d. kunnen hiermee te maken hebben. De pijn in de rug en knieën kunnen heel goed te maken hebben met het extra lichaamsgewicht dat je moet dragen. Hartkloppingen kunnen door veel factoren veroorzaakt worden, evenals een vreemd gevoel in de maag. Kortom, er is eigenlijk alle reden om eens een bloedonderzoek naar de werking van je schildklier aan te vragen.

Mocht dit niet het geval zijn, dan zou ik je aanraden een verwijzing naar een internist te vragen om de oorzaak van deze klachten te vinden. Dat is wel heel belangrijk. Heel veel succes. Ik hoop dat je snel van je klachten verlost bent! Groetjes, Marensa Anoniem, 05-09-2014Goede middag,Ik heb vorige week bloed laten prikken omdat ik last had van de volgende klachten:- bijna altijd verkouden- snel koud- haaruitval- word vaak ongesteld terwijl ik de pil slik en dan word ik in de stopweek ook weer ongesteld.- slechte weerstand- weinig eetlust- langzaam reageren- afwezigheid- somber zijn, Er kwam uit dat ik een te snel werkende schildklier heb en ze gaan over 2 maanden opnieuw bloedprikken om te kijken hoe de waarden dan zijn.

Ik vroeg me af of de symptomen passen bij een te snel werkende schildklier of dat ik voor mijn klachten verder moet kijken naar een andere oorzaak. Alvast bedankt :) Reactie infoteur, 10-09-2014Beste Anoniem,ik kan me voorstellen dat het wat vreemd overkomt als je de ene diagnose krijgt, maar eigenlijk van het tegengestelde meer symptomen hebt.Wat ik in jouw geval zou doen, is op de eerste plaats afwachten wat het tweede onderzoek zegt. Krijg je daar dezelfde uitslag uit, dan zal je hier waarschijnlijk medicatie voor krijgen om de symptomen te verminderen of weg te nemen. Aan de hand daarvan kun je zien welke symptomen er eventueel overblijven.

Vergrote Schildklier Drukt Op Luchtpijp

Dit kan echter alleen pas als zeker vast is gesteld dat het niet door de afwijkende schildklier komt (en juist daarom vind ik 2 maanden eigenlijk te lang, omdat je behoorlijk wat klachten hebt). Ik zou dus het tweede onderzoek even afwachten, en de eventuele behandeling. Lukt dit niet, of heb je zelf het gevoel dat er meer aan de hand is, maak er dan zeker werk van.

Hartkloppingen, Moeite met ademen/slikken, Duizelig/verward, Vaak heel warm, Slecht/niet slapen, Gewichtsverlies, Sombere stemming, Spierpijn/gewrichtspijn, Last van ogen, Trillingen, Misschien is het wel heel iets anders, want volgens mij zijn dit veel voorkomende klachten (tsh schildklier). Kan ook zijn dat het ene symptoom door het andere veroorzaakt wordt (somber = minder slaap=last van ogen) Zou ik hiermee naar de huisarts moeten? Ik heb het al maanden, soms verergert het, soms is het niet te merken

Ik ben een man van 21 jaar overigens. Mits u reageert, erg bedankt! Reactie infoteur, 18-08-2014Beste Olaf,het lijkt me zeker goed om met deze klachten naar de huisarts te gaan. Op de eerste plaats omdat er een duidelijke oorzaak vastgesteld moet worden, maar niet minder belangrijk is het ook dat het toch klachten zijn waar je echt last van hebt.

Diverse symptomen kunnen in verband staan met een afwijkende werking van de schildklier, maar, zoals je zelf ook zegt, er kunnen ook andere oorzaken met dezelfde symptomen zijn (trage schildklier en alcohol). Stress en nervositeit kunnen dit soort symptomen bijvoorbeeld ook veroorzaken. Je weet het pas zeker als het allemaal goed gecontroleerd is, dus ik zou toch op de korte termijn een afspraak maken bij de huisarts, vooral omdat bepaalde klachten erger lijken te worden

Nu heb ik een collega die mij vertelde over de schildklier en hij zei laat daar naar kijken, want daar had mijn moeder ook last van. Want ik heb de volgende klachten: duizelig, moe, somber/down/depressie, last van mijn ogen ( wallen onder mijn ogen van de pijn en rood ), druk op mijn hoofd en oren, afwezig/onwerkelijk gevoel elke dag.

Opgejaagd Gevoel Oorzaak Schildklier

Zou het iets met de schildklier kunnen zijn? En zo ja moet ik dat aan de dokter vertellen of kan ik zelf wat tegen doen? Alvast bedankt! Reactie infoteur, 18-08-2014Beste Omar,helaas is het niet zo dat je er zelf iets aan kunt doen in het geval dat het een afwijking in de werking van de schildklier is.

Ik kan wel begrijpen waarom je neusspray hebt gekregen als je al deze klachten bij de huisarts neer hebt gelegd. Neusspray is niet alleen bedoeld om de neus open te houden, maar werkt ook heel goed bij oorpijn. Dus, misschien was dat de reden van de huisarts. Dan toch vind ik dat daarmee slechts 1 klacht eventueel kan worden aangepakt, terwijl je van veel meer last hebt.

Je huisarts is verplicht je door te verwijzen naar een andere huisarts voor zijn/haar mening als jij dat wilt. Enkele symptomen passen goed bij een afwijking in de schildklier, maar dit wil niet zeggen dat dat ook het probleem is. Hier is echt fysiek onderzoek voor nodig. Ik zou je dus adviseren een second opinion aan te vragen bij je huisarts, of een verwijzing naar een internist in het ziekenhuis.

Dan blijf ik hangen in de slik en raak ik in paniek, waardoor ik af en toe naar adem moet snakken en dan duizelig word en soms ook snellere hartkloppingen. In het begin had ik dit maar af en toe, meestal in de avond wanneer ik rust kreeg. Nu is het al een tijdje dat dit ook overdag gebeurt, zelfs op het werk.

Mijn stem verandert dan ook vaker, doordat ik een soort stijf gevoel in mijn nek waardoor ik niet goed kan praten, soms geeft dit ook een drukkend gevoel en lijkt het alsof mijn tong niet meewerkt. De laatste tijd heb ik veel last van mijn rug en nek en soms mijn benen.

Hielprik Schildklier

Ik kan je helaas niet zeggen waar het probleem ligt - rode gist rijst schildklier. Daarnaast zijn er nog tal van andere aandoeningen waar keelklachten door veroorzaakt worden. Juist omdat niet met zekerheid te zeggen is waar jouw klachten vandaan komen, zou ik je wel aanraden naar de huisarts te gaan en eventueel vragen naar een doorverwijzing naar een internist

Zou dit iets met mijn schildklier te maken kunnen hebben? Reactie infoteur, 13-08-2014Hallo Ronald,afwezigheid is niet een veel voorkomend symptoom van een schildklieraandoening, maar slaperigheid of vermoeidheid komen vaker voor (schildklier tumor). Ik kan me voorstellen dat het in het dagelijks leven toch wel wat beperkingen oplevert en daarnaast is het natuurlijk niet prettig om je steeds moe of afwezig te voelen

Ik zou je willen aanraden eens naar de huisarts te gaan om dit verder te laten onderzoeken, vooral omdat het gewoon erg vervelend is en ik me kan voorstellen dat je er last van hebt. Daarnaast kun je dan misschien voorkomen dat er meer klachten op gaan treden - schildklier opgezette buik. Heel veel succes! Groetjes, Marensa Suzanne, 23-07-2014Hoi, Ik heb last van lichte duizeligheidIs nu om de 25 dagen en 7 dagen lang-last van haaruitval. Heeft dit ook te maken met schildklierafwijking en kan het zijn dat ze mij te vroeg hebben laten prikken en dat het nu duidelijker kan zijn. groetjes suzanne Reactie infoteur, 25-07-2014Beste Suzanne,je hebt nogal wat symptomen! Daar word je natuurlijk niet vrolijk van.

Het hoeft niet direct een probleem met de schildklier te zijn, maar als deze het probleem niet is, dan moet er echt verder gekeken worden naar een andere oorzaak. Deze symptomen moeten ergens vandaan komen. Als je huisarts je niet verder kan onderzoeken, vraag dan om een verwijzing naar een internist.

Schildklier Transplantatie

afgevallen in een korte tijd, moet tijdens gesprekken constant naar lucht happen, ook ben ik pas terug van vakantie en gemerkt dat ik tijdens wandelingen ademhalings-problemen heb vooral als de wegen al een kleine beetje omhoog gaat. Het begon eerst met een lange periode rugpijn daarna lange periode diarree en nu al hele tijd veel moeten ademen en steeds de honger gevoel in mijn buik.

Zo op het oog zie ik niet in die mate overeenkomsten dat het heel duidelijk aan je schildklier ligt. Benauwdheid kan, zeker op jouw leeftijd, ook duiden op een vorm van COPD. Dit ontstaat vanzelf, maar het is wel nodig om er snel bij te zijn om het te vertragen.

Pijn in de rug kan overigens ook komen door de benauwdheid. Ik heb zelf COPD, dus ik spreek uit ervaring wat dit betreft. Echter, het kan ook een andere oorzaak hebben. Denk aan de nieren bijvoorbeeld. Toch, benauwdheid zorgt ervoor dat je longen meer en sneller uitzetten dan normaal en dit kan effect hebben op zowel de borst als de rug.

Kortom, er zijn nogal wat mogelijkheden (auto immuunziekte). Wat ik je nu aan opties geef zijn slechts opties en maar een fractie van de vele mogelijkheden. Het lijkt me, zeker gezien je symptomen en de last die je er ongetwijfeld van ondervindt, heel goed om op korte termijn een arts te bezoeken en minimaal een verwijzing naar een internist te vragen

Het kon niet zijn dat ik me zo "goed" voelde, want ik moest moe zijn. Tabletten gekregen, waar ik last van kreeg diaree en opeens wel moe. Uiteindelijk bloedtransfusie en ijzer gehad. Ik voelde me wel wat beter en mijn ijzer bleef goed vanaf dat moment. Mijn haren vielen echter flink uit, nagels brokkelde af en ondanks dat ik aan het dieeten was kwam ik twintig kilo aan, daarnaast voelde ik me raar (leg dat maar eens uit).

Ontstoken Schildklier Herstel

Al met al vele klachten, waar in februari nog eens bijkwam dat ik een hese stem kreeg die niet weg wil. Dus toen ik uiteindelijk een week of vier geleden naar de huisarts ging, die niets zag heb ik weer gevraagd of het met mijn schildklier te maken kon hebben, dat niet maar we kijken het bloed na.

Eerst werd er gezegd is niets aan de hand, moet de schildklier maar wat harder werken. schildklier waarden op het randje. En toen ik vroeg of het met stress te maken kan hebben en dat het dan wel niet zou werken, tja nee, maar okay omdat ik aandrong mag ik naar de Internist, maar dat is toch voor niets wordt gezegd

Heb ik gelijk dat ik nu door wil pakken op die schildklier?groet,Renee Reactie infoteur, 30-05-2014Beste Renee,op de eerste plaats wil ik zeggen dat ik het echt heel vervelend voor je vind dat je je zo naar voelt, zeker omdat het al zo lang duurt en er nog geen oplossing lijkt te komen.

Dat lijkt me nogal beangstigend! Je hebt ontzettend veel symptomen, en die moeten toch naar een oorzaak te koppelen zijn - stolsels menstruatie schildklier. Een slechte werking van de schildklier kan heel veel verschillende klachten teweeg brengen, en persoonlijk vind ik het dan ook zeker niet slecht dat er nu een goed onderzoek naar die werking gedaan gaat worden

Dat klinkt mij in de oren dat hij toegeeft met tegenzin, omdat hij niet gelooft dat er iets aan de hand is. Of, zoals jij het zegt, hij neemt je niet serieus. Dat ben ik absoluut met je eens! Als een huisarts de oorzaak niet kan vinden, dan betekent dit niet dat jij de klachten verzint.

Schildklier Pillen

Een internist is daarbij een goede stap, en het is zeker goed dat je de verwijzing nu in handen heb, maar de manier waarop had wel anders gekund. Het is nu eenmaal zo dat een huisarts beperkingen heeft binnen de gezondheidszorg (slikproblemen schildklier). Bij ernstiger aandoeningen heb je gewoonweg een specialist nodig die op dat gebied verder heeft geleerd dan de huisarts

Ik hoop dat je snel je antwoorden krijgt, en vooral dat je snel verlost bent van al die hinderlijke klachten! Heel veel succes en sterkte! Groetjes, Marensa Caitlyn, 19-05-2014Beste Marensa,Ik had een vraag! Ik heb sowieso trage schildklier daar ben ik op getest en moet ik elke 3 maanden voor bloedprikken.

Latest Posts

Kinesist Blanden

Published Jun 21, 24
6 min read

Dokkeaw Thaise Massage

Published Jun 19, 24
8 min read

Thaise Erotische Massage

Published Jun 19, 24
2 min read